Skab ro i hjemmet med orden og oprydning

Der er intet mere stressende end rod og uorden, der fylder og tager fokus fra alle de andre ting i hverdagen. Det kan være svært at tage sig tid til hverdagens opgaver, pligter og familieliv, når rodet derhjemme er vokset en over hovedet. Derfor anbefales det at man pakker de ting væk, man ikke bruger så ofte, så de ikke tager plads og fokus fra hverdagen.

Opbevaring handler om den rette emballage

Er man så heldig at have et skur eller et loft med plads til opbevaring, gælder det bare om at få sorteret ud i sine ting, så den opbevaringsplads kan udnyttes. Her er det dog vigtigt at pakke ned i den rette emballage, for at beskytte tingene bedst muligt. Glas og andre skrøbelige ting skal helst pakkes i bobleplast, mens det også kan være en fordel at bruge ordentlige papkasser af god kvalitet til at passe på tingene, mens de bliver opbevaret. Læs mere om god emballage til opbevaring her.

Sælger man nogle af sine ting videre til privatpersoner, der skal modtage pakkerne gennem posten, er det vigtigt at bruge ordentlig emballagen. På den måde sikrer man sig mod skader forårsaget af en dårlig indpakning, der ikke yder ordentlig beskyttelse til tingene på rejsen til deres nye ejer.

Sortér tingene inden de bliver sendt til opbevaring

Det er ikke alle ting, der er nødvendige at gemme på. Mange danskere er glad for at samle sammen og gemme på ting. Men hvis ens gamle ting kan gavne hos andre og man ikke selv har brug for den, kan det være en god idé at rydde ud og enten donere eller forsøge at sælge sine ting.

Der er et stort marked for genbrug, og de ting man ikke selv kan se potentiale i, kan andre ofte se potentiale i. Enten ved at reparere eller gøre i stand, eller ved at finde på nye måder at bruge det på. Dermed kan ens oprydning give tingene nyt liv hos andre, samtidig med at det skaber plads og orden hos dig. Langt de fleste ting kan sælges, med mindre de er i så dårlig stand, at det er bedre at smide det direkte på genbrugspladsen.