Robotstøvsuger til katte- og hundehår

Glden og robotstøvsuger

Skal en gennemsnit familie med mor, fra, børn og hus og have holde hjemmet bare nogenlunde rent skal der støvsuges og gøres rent rimelig ofte – det kender de fleste til. Tilføjer man så en kat, en hund, to hunde, to katte, eller måske en hund og en kat til familien, så er opgaven med at holde huset nogenlunde rent endnu større – meget større faktisk.

Alt afhængig af hvilke- og hvor mange dyr familien har, vil opgaven til rengøring selvfølgelig variere. Er valget faldet på den populære danske familiehund, en Golden Retriever, så har man rigtig rigtig mange hundehår, det samme med en Labrador. Har man valgt en mindre hund uden så mange hår, eller en kat, vil mængden af hår selvfølgelig være noget mindre, men de vil stadig være der – hårene.

Kat og robotstøvsuger er et godt match

Størrelsen på hjemmet og på kæledyret

Lige præcis for familien med dyr er en robotstøvsuger (især) en rar maskine at have. Skal man holde huset nogenlunde rent er det stort set nødvendigt med daglig støvsugning – i hvert fald en støvsugning hver anden dag og hvis man så bor i en gennemsnitlig størrelse hus eller lejlighed på omkring 100 m², ja så er det altså ikke bare lige noget man ordner på en halv time.

Men med en robotstøvsuger kan man altså få taget meget af det værste snavs og de værste hunde- eller kattehår. På rigtig mange af modellerne kan man indstille automatisk start-tidspunkt og interval, så det er altså bare at indstille den på det ønskede tidspunkt, også vil den lille maskine suge løs, indtil den har været huset eller lejligheden igennem og langt det værste snavs, støv og dyrehår vil være væk.

Klinisk rent bliver det ikke af sig selv

Vil man have et meget rent hjem, er man nødt til at supplere med den traditionelle støvsuger selv – hvor ofte er en temperamentssag og kommer selvfølgelig også an på hvilke- og hvor mange dyr man har. Men de fleste mennesker kan nøjes med at støvsuger én gang om ugen eller mindre, men det er som sagt svært at komme med et præcist antal gange det er nødvendigt at støvsuge for hver enkelt familie.

Støvsuger robot og hund

Et rigtig godt supplement

Alt i alt er en robotstøvsuger et rigtig godt supplement til rengøringen i hjemmet, især for familier med hund eller kat. Men man skal stadig huske at man ved at bruge et par tusinde kroner kan slippe fuldstændig for at støvsuge – for det kan man altså ikke. Det sker regelmæssigt at man ser folk der har anmeldt en robotstøvsuger og er utrolig skuffede og brokker sig – fordi støvsugeren ikke gør lige så godt rent som hvis man selv støvsugede – og det gør den jo heller ikke.

Realistiske forventninger

Men man bliver bare lige nødt til at tænke over hvad det er man anskaffer sig – og endnu mere, hvad det ikke er. Også skal man vel bare være lidt realistisk. Tager man udgangspunkt i at en familie bruger 1 time hver anden dag på støvsugning, vil der på et år være brugt knap 183 timer på støvsugning.

  • Kan man, ved hjælp af en robot, skære det ned til 1 time om ugen, vil der på et år være brugt 52 timer på støvsugning. Altså kan man slippe for over 130 timers støvsugning om året. Det er selvfølgelig bare tal der er baseret på kvalificerede gæt, men det er godt nok mange timer.
  • Prøver man at sætte tallene noget lavere, så familien støvsuger huset eller lejligheden 2 gange om ugen og dermed bruger 2 timer på støvsugning om ugen, vil besparelsen med en robotstøvsuger stadig være over 50 timer om året. Plus et renere hjem.

Ser man en robotstøvsuger som det den er – et supplement, en medhjælper, så bliver man højst sandsynligt rigtig glad for den, især i et hjem med hund og/eller kat, men forventer man at slippe for nogensinde at støvsuge igen og stadig have et meget rent hjem, skal man nok undgå at anskaffe sig en robotstøvsuger, så er det nok nærmere decideret rengøringshjælp man er ude i.