Neato robotstøvsuger

Neato logo

Neato er et af de lidt nyere skud på stammen. I forhold til iRobot Roomba, der har været på markedet lige siden 2002, er Neato et nyt mærke. Men selvom Neato kun har været på robotstøvsugermarkedet siden 2010, har de allerede indtaget markedet med storm.

Det er high-tech robotstøvsugere med den nyeste teknologi, som gør rengøringen effektivt og hurtigt, men uden det koster det hvide ud af øjnene.

Neato – en robotstøvsuger, der kan alt det, som Roomba ikke kan

Da Neato kom på markedet i år 2010 skete det med hjælp af fundraising. Det vil sige, at der var en masse mennesker, der valgte at støtte Neato økonomisk, så de kunne udvikle robotstøvsugere, allerede inden Neato kom på markedet.

Botvac d5 robotstøvsuger fra Neato

Neato fik faktisk rejst over 60 millioner US-dollars via fundraising. Mange valgte at donere penge til Neato, fordi de gerne ville have robotstøvsugere, der var bedre end iRobots Roomba.

Der går derfor rygter om, at Neato udviklede deres robotstøvsugere med udgangspunkt i Roomba’s ulemper. På den måde har Neato rettet alle Roomba’s fejl og indbygget de funktioner, som Roomba ikke havde, men som forbrugerne efterlyste.

Den dag i dag er iRobot dog begyndt at videreudvikle deres robotstøvsugere igen, så de er blevet bedre, men Neato forsøger stadig at være blandt de mest innovative producenter på robotstøvsugermarkedet.

Det kan blandt andet ses ved, at man på de bedre modeller for eksempel hele tiden kan opdatere firmwaren samt kan styre robotstøvsugeren via en app på din smartphone.

Neato robotstøvsuger rengør effektivt

Et af nøgleordene hos Neato er effektivitet.

Nogle robotstøvsugere arbejder efter et tilfældighedsprincip, hvilket gør, at robotstøvsugeren ikke planlægger rengøringen, men blot støvsuger tilfældige steder, indtil den tror, at den er ved at være færdig med rengøringen.

D5 robotstøvsuger fra Neato

Dette er dog ikke tilfældet med Neato robotstøvsuger. Den har en unik og patenteret laserteknolog, der laver en 360 graders scanning af rummet og planlægger støvsugningen ud fra dette. På den måde sparer støvsugeren strøm, og øger rækkevidden af støvsugningen før den skal lades op igen.

Når robotstøvsugeren er færdig med et rum, går den automatisk videre til det næste rum. Sådan fortsætter den, indtil den er færdig med alle rummene, eller den løber tør for strøm. Hvis den løber tør for strøm, finder den automatisk tilbage til ladestationen og lader op, og når den er ladt op, fortsætter den, fra hvor den slap.

Når du køber en robotstøvsuger fra Neato, får du desuden en robotstøvsuger med magnetbånd, der skaber en usynlig væg. Dermed kan du vælge et område, som du vil have, at robotstøvsugeren skal støvsuge inden for.

Du får en robotstøvsuger med et allergivenligt filter samt en kraftig sugestyrke med effektive, roterende børster, der sikrer, at støv og snavs bliver opsamlet. Den kraftige sugestyrke gør, at det lyder som om, at støvsugeren støjer lidt mere end gennemsnittet af robotstøvsugere, men hvis du vil have en effektiv støvsugning, er det til at leve med.

Neato har et kantet design, der sikrer en grundig rengøring, fordi den bedre kan komme ind i hjørnerne.

Og selvom robotstøvsugeren er effektiv, behøves du ikke betale en halv bondegård for den. Neato robotstøvsugere ligger i prisklassen fra 2.000 – 6.000 kr.

Neato logo

Om Neato Robotics

Neato Robotics er et forholdsvis nyt mærke fra år 2010. På trods af deres unge alder har de allerede gjort indtryk på robotstøvsugermarkedet.

Neato Robotics er et amerikansk mærke med hovedsæde i Newark i Californien. Produktionen foregår i Kina for at kunne holde prisen nede og effektiviteten oppe.

Neato Robotics startede igennem fundraising til robotstøvsugere, hvor der blev rejst i alt over 60 millioner US-dollars.