Både kommunen og de ældre er glade for robotstøvsugeren

Roomba 780 modellen af robotstøvsugere

Siden robotstøvsugeren gjorde sit indtog på det danske marked for, efterhånden, en række år tilbage er der sket ufattelig meget med de forskellige modeller af de små robotter. Til at starte med er de bare blevet meget bedre – på alle områder. Der er nok mange af os, der på et eller andet tidspunkt har hørt eller læst dårligt om robotstøvsugere – og det skyldes primært at de første modeller ikke var særlig gode.

En lidt sløv opstart

Men sådan er det jo med mange nye ting – de første udgaver af nye ting, maskiner, opfindelser osv. er sjældent ekstrem gode. Det samme gjorde sig selvfølgelig gældende med robotstøvsugeren. Dette kombineret med den lyst virksomheder tit har for at få solgt en masse produkter, gjorde at der kom en del robotstøvsugere på markedet som ikke var særlig gode – og hvor markedsføringsmaterialet ofte lovede det modsatte.

Flere kommuner bruger robotstøvsugere

Det er som sagte en del år siden at støvsuger robotterne kom på markedet og der er jo sket rigtig meget siden, i dag er fleste modeller fra de førende mærker rigtig gode. Det har bl.a. medført at flere kommuniker rundt omkring i landet er begyndt at bruge robotstøvsugere.

Over 70 %

Faktisk viser en undersøgelse fra Kommunernes Landsforening at over 70 % af landet kommuner i 2015 brugte robotstøvsugere – forventningen var de 70 % steg til næsten 90 % inden udgangen af året. Der er ikke lavet en ny undersøgelse på området siden, så om de 90 % blev nået, ved man ikke.

Helt lavpraktisk har man i flere kommuner tilbudt de ældre, der på fast basis modtager hjemmehjælp, at få en robotstøvsuger på prøve – helt gratis og uforpligtende og er den/de ældre tilfreds med maskinen får de lov at beholde den gratis, samtidig med at der bliver indgået en aftale om at hjemmehjælperne ikke skal støvsuge.

iRobot Roomb 774

De ældre får et rene hjem

Altså får den/de ældre et renere hjem, samt mere ud af de timer de får besøg af hjemmehjælperen, ligesom kommunen lige pludselig får frigivet en masse hjemmehjælper timer, samt bliver langt mere effektive på et områder der hvert år bliver brugt mange timer på – rengøring.

Det er en rigtig god udviklingen for kommunerne, især fordi at der hvert år, de næste mange år, kommer flere og flere ældre og ikke lige så mange arbejdsdygtige danskere, til at betale skat, så der er penge til at tage sig af de ældre. Så effektiviseringer af denne slags vil være en kæmpe hjælp for alle parter i fremtiden.

Udviklingen har gjort det muligt

Grunden til at dette overhovedet kan lade sig gøre er selvfølgelig det høje niveau robotstøvsugerne er kommet op på. Se evt. mere og tests her https://brugervejledning.dk/test-af-robotstoevsugere/ – De er utrolig effektive, samtidig med at de er utrolig nem at bruge. Med et ultra kort kursus (egentlig bare en introduktion), er den/de ældre hurtigt klar til at bruge robotstøvsugeren selv. Men den klarer jo også det meste selv.

De primære opgaver er tømning af støv/snavs, som ikke skal gøres særlig ofte, også rensning af børster engang imellem. Det er dét. De nye og gode modeller af robotstøvsugere starter selv, og kører selv ind i opladeren når de er færdige. De skal desuden kun indstilles én gang, også kan de køre på et fast tidspunkt hver dag.